Rally Club Bulgaria - Рали Клуб България      
Рали Клуб България - Rally Club BulgariaОфициален партньор - YaccoРали Клуб България
  # # # # # # # # # # # #  
#
   
 

Писма от Цветомира Георгиева до БФАС

Днес в редакцията на Рали Клуб - България се получиха две писма до Българската федерация по автомобилен спорт (БФАС) с копия до нас от Цветомира Георгиева - състезателка на АСК Интерспийд в Дамския рали шампионат.

Писмата се отнасят за нарушенията и неразбориите в Дамския рали шампионат и последвалите контестации и жалби до националния спортен трибунал на Българската федерация по автомобилен спорт.

По-късно тя обжалва решението на спортните комисари пред Спортния трибунал на БФАС и както се разбира от медиите жалбата е повторно отхвърлена. Състезателката изглежда също е разбрала за решението от външни източници и сега настоява за писмен отговор от БФАС.

Този случай отново връща размислите ни към Националния кодекс по автомобилен спорт:

128.(151). Нарушения на правилата.
Всяко действие посочено по-долу, както и вече посочените действия, се разглеждат като нарушения на настоящите правила:
...
в) всяка проява на нечестно управление или всяко действие, насочено против дадено състезание или срещу интересите на автомобилния спорт изобщо.

Логичният въпрос тук е следният. Ако Националният спортен трибунал, за седем месеца не е свършил работата си, която според регламента трябва да свърши за един месец, това действие във или срещу интересите на автомобилния спорт е насочено?

Следват и двете писма с входящи номера от БФАС:
Николай Китанов
Рали Клуб - България

 
   
Някои права запазени Creative Commons License (сс) 2002-2008 Рали Клуб - България