Rally Club Bulgaria - Рали Клуб България      
Рали Клуб България - Rally Club BulgariaОфициален партньор - YaccoРали Клуб България
  # # # # # # # # # # # #  
#
   
 

Френската компания YACCO е основана през 1919 година от Жан Динтияк (Jean Dintilhac). Участието в научни тестове и автомобилни състезания, съчетано с технологичните успехи, е допринесло за утвърждаването на името YACCO през годините.

Като главна отличителна черта за запазване на най-високо ниво на качеството през годините е фактът, че YACCO се произвежда само във Франция, в завода на компанията в Saint Pierre Les Elbeuf. По този начин YACCO гарантира, че продуктите, които се продават в която и да е страна, имат един и същи произход, качество и стикер: Fabrique en FRANCE. YACCO прецизно избира суровините си и категорично не рециклира масла. Продуктите се произвеждат по предварителна заявка. В този смисъл може да се твърди, че маслата с марката YACCO са бутикови. Тях няма да ги намерите по бензиностанциите или в големите хипермаркети, а само в специализирани магазини за масла и сервизи, където работят професионалисти.

В момента YACCO предлага на Българския пазар 13 вида синтетични масла за автомобили ( 6 от които са и с технологията Low SAPS ), 17 вида масла за транспортна, строителна и селскостопанска техника, както и 16 вида мотоциклетни масла. 

YACCO работи в тясно сътрудничество с едни от най-големите световни производители: BMW, Daimler-Chrysler, Porsche, Renault, Audi, VW, Seat, Skoda, Ford, Opel, Subaru, MAN, Mercedes-Benz Trucks, Volvo, Scania, DAF, Iveco, SSangYong.....

С постоянни проучвания и усилени лабораторни изследвания са разработени и най-новите специфични масла на компанията: Renault ACEA C4-07, Subaru Diesel Boxer ACEA C3-07, ATF X ....

Участието в научни тестове и автомобилни състезания, съчетано с технологични успехи, е допринесло за утвърждаването на името YACCO през годините. Повечето от рекордите си YACCO постига в сътрудничество със Ситроен, като общо 522 световни рекорда са регистрирани на името на компанията от 1931 година досега. Последният е постигнат през септември 2006 година от Венсан Перо (Vincent Perrot), който достигнал скорост от 530,69 км/ч за 250 метра със старт от място. YACCO има отлична репутация в най-известните състезания по света:

Френския планински шампионат
Париж-Дакар
Френския рали шампионат
Европейския рали-крос шампионат
Trophee Andros
Световния рали шампионат

С постоянни проучвания и усилени лабораторни изследвания са разработени новите продукти (Low Saps), чиято формула помага за борбата с глобалното затопляне.

Маслото на световните рекорди се предлага в 38 страни в света и се произвежда единствено във Франция.

Официален сайт на Yacco - България

Купете онлайн продукти на Yacco с 10% отстъпка

Спецификации на продуктите на Yacco

Хомологации на маслата на Yacco

 
   
Някои права запазени Creative Commons License (сс) 2002-2008 Рали Клуб - България